Hoofdcontent

Weinig inkomen

Wil je kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Kinderhulp en Stichting Leergeld kunnen je helpen! Deze organisaties betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar of zelfs tot 21 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

 

JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR
Kinderen en jongeren moeten lid kunnen worden van een sportclub of lessen op cultuurgebied kunnen volgen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Kinderen leren samenwerken, ontdekken waar ze goed in zijn en krijgen daardoor meer zelfvertrouwen. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is. Meedoen = meer kansen!

 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair (tussenpersoon)? SWOM is zo’n intermediair. Kijk voor meer informatie op www.swomontfoort.nl.

 

Spelregels
·       Een aanvraag kan alleen gedaan worden via een intermediair. SWOM is een intermediair en kan de aanvraag voor u indienen. Stuur een bericht naar welzijn@swomontfoort.nl of loop even binnen.
·       De contributie / lesgeld wordt direct betaald aan de sportclub of instelling waar het kind les heeft.
·       De bijdrage moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.
 


KINDERHULP 

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

 

Iets groots, of iets kleins
Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Nu en in hun toekomst.
 

Als anderen niet kunnen helpen
Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. Zij helpen met waar een kind behoefte aan heeft. En altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente, jeugdhulpverlener of SWOM. SWOM is ambassadeur. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl of www.swomontfoort.nl


STICHTING LEERGELD

Heb jij een superleuke activiteit of sport gezien, maar hebben je ouders er niet genoeg geld voor? Dan kunnen we jou helpen. Stichting Leergeld Groene Hart helpt ouders door mee te betalen als ze het zelf niet kunnen. Bijvoorbeeld als je ouders een laag inkomen hebben of als ze schulden hebben. Dan kunnen ze vragen of Leergeld Groene Hart hen willen helpen bij het betalen van de contributie voor bijvoorbeeld sport, muziekles of andere leuke activiteiten. We willen graag dat je met je vrienden mee kunt doen en dat je het gevoel hebt dat je erbij hoort!


Waar kan Leergeld Groen Hart nog meer bij helpen?
Wil jij ook graag samen met je vrienden naar school fietsen? Moet jij je online lessen volgen op de telefoon van je ouders? Heb je eigenlijk gymkleding of zwemspullen nodig, maar is er geen geld voor thuis? Kan jij nooit mee naar het zwembad met je vrienden, omdat je nog geen zwemdiploma hebt? Als je ouders klant geworden zijn, kunnen ze ook een aanvraag voor jou doen voor bijvoorbeeld een fiets, zwemlessen, gym- en zwemkleding, een laptop of een Chromebook.


Wat moet je doen om Leergeld Groene Hart om hulp te vragen?
• Aan je ouders vertellen over de hulp die Leergeld Groene Hart kan geven.
• Aan je ouders vragen of ze contact met Leergeld Groene Hart op willen nemen. Onderaan kun je ons e-mailadres en telefoonnummer vinden.
Wij vragen dan aan je ouders wat hun inkomen is en kijken of ze klant van Leergeld kunnen worden. Als je ouders klant kunnen worden, kunnen we jullie ook nog met een heleboel andere dingen helpen.

 

Contact
Stichting Leergeld Groene Hart
Postbus 244
3440 AE Woerden
M info@leergeldgroenehart.nl
T 06 12570381
www.leergeld.nl/groenehart